Atlas Romanesc


Prima pagina arrow Despre site
Friday, 19 April 2024
Lumea cuvintelor
Culegerea de citire si scriere
Biblioteca de suflet
Jocuri pt. copii
Desene Animate
Cantecele pt. cei mici
Galerie Desene
Vizitatori
mod_vvisit_counterAstazi83
mod_vvisit_counterIeri627
mod_vvisit_counterToate723206
Sugestia noastra
 
Caricatura zilei
 
caricaturi,bancuri,caricatura zilei,umor


 

 
 srr
 

 
 
Radio Vocea Basarabiei
 
 
 
 
 TURURI VIRTUALE
CETATI ROMANESTI
 
Tururi virtuale romanesti
Click pe imagine
 

 
 
"istorii regasite"
 

Cel mai bun blog de istorie

 

Click Aici

 
 
 

 
 
teatru-pe-internet
 
Asculta teatru in limba romana
Click pe imagine
 

 
Statui de daci in lume
 
 

Detaliu Columna lui Traian
 
 
 

 
     radio3net

Ascultati teatru la microfon  la "Radio3net"

I.L.Caragiale, Moliere, Delavrancea, Shakespeare, Alexandri, Twain si altii corifei.

Auditie placuta !

Click AICI 




 

muzeulsatului

Va invitam la Muzeul Satului din Bucuresti.

( click pe imagine )

 


 

WEBCAM BUCURESTI

Click pe imagine

  

Imagini live din Bucuresti

 

Pta Universitatii

Piata Unirii si alte locatii din Capitala

 

Imagini live din tara

 

SIBIU

Pta Mare

Piata Mare

 


Despre site

Atlas Românesc este un site dedicat românilor din afara ţării, în special copiilor acestora, pe care părinţii doresc să-i încurajeze sa dobândeasca cunoştinţe generale de limba română, despre istoria românilor cât şi despre geografia României.

Realizarea sa este inspirată de o întâmplare petrecută cu mulţi ani în urmă. Un grup de americani de origine română, plecaţi de copii din ţară, împreună cu părinţii lor, au revenit la vârsta senectuţii, unii însoţiţi de nepoţi, să viziteze şi să-şi revadă meleagurile natale. Purtau la rever sau la pălărie bentiţe tricolore alături de steagul american. Între ei se distingea un bărbat înalt, falnic, îmbrăcat în straie ţărăneşti din zona Transilvaniei. A coborât din avion, s-a descoperit, a îngenuncheat şi a sărutat pământul. O plecăciune lungă, care parcă oprise timpul în loc. Pur şi simplu se încarca cu viaţă. S-a ridicat parcă mai drept şi mai puternic. Avea pe umăr o desagă veche, foarte frumoasă, despre care spunea că a fost a tatălui său din vremea când au emigrat şi voia să ia în ea, la întoarcere, un pumn de "ţărână de acasă". Era însoţit de un tânăr ce-l prezenta, mândru, ca fiind nepotul său care ştie, şi el "a vorbi o ţâră româneşte, că de scris şi citit nu prea a avut cum să înveţe". Mi-a rămas în memorie această întâmplare, care spune totul despre sufletul şi spiritul românilor, duşi de cărările vieţii peste tot în lume. M-am decis sa materializez proiectul acesta în clipa în care un prieten aflat şi el în străinătate m-a rugat sa-i trimit un abecedar pentru copilul său care vorbea, ca toţi cei ai casei, româneşte, dar voia să-l înveţe să scrie şi să citească pentru că, zicea el, "e păcat de Creangă şi Eminescu, şi de atâta istorie". Se ştie, de asemenea, că există  preocupări, mai mult sau mai puţin oficiale, la nivelul comunităţilor româneşti pentru perpetuarea identităţii poporului român.

În viaţa de toate zilele, atât părinţii cît şi copii, au puţin timp, dar mai ales puţine materiale simple care să permită depăşirea pragului " vorbirii" limbii române în mediul familial sau al conaţionalilor. Practic accesul la cultura şi istoria românilor riscă să fie extrem de limitat. De aceea am imaginat şi realizat acest site, care să ofere modeste instrumente ajutătoare pentru cei ce doresc ca şi copiii lor să dobândeacă unele cunoştinţe elementare de scriere şi citire, dar şi să afle câte ceva despre geografia României şi istoria românilor. Se pleacă de la premiza că beneficiarii pot fi, de regulă, copiii care stăpânesc alfabetul latin, învăţat, deja, la şcoală sau grădiniţă.

Elementul de bază este constituit de meniul Lumea Cuvintelor. Meniul este structurat pe două secţiuni, Culegerea de citire şi scriere şi Biblioteca de suflet. "Culegerea de citire şi scriere" cuprinde, in două categorii separate, materiale ce pot fi descărcate sau printate sub forma unor "fişe de lucru", cu caracter intuitiv, care, utilizate individual sau in combinaţie cu celelalte, permit formarea unor mici cuvinte sau propoziţii uşor de formulat de catre copii, asemenea combinării literelor mobile ale alfabetului. Şi totul fără un efort prea mare, asemenea lucrului cu abecedarul în faţă, util,desigur,celor ce doresc aprofundarea cunoştinţelor. "Biblioteca de suflet", oferă spre lecturare unele creaţii literare destinate exersării limbii, cunoaşterii creaţiilor unor autori români şi  chiar relaxării. Astfel se creează premize favorabile ca cel mic să deprindă elemente de scriere şi citire  în limba părinţilor şi a bunicilor.

Nu i-am uitat nici pe cei mari, pentru care vor fi postate unele " bijuterii " poetice şi fragmente literare inedite.

Vă urez curaj şi multă imaginaţie. Succes !

Calendar si Noutati
 

                                                                                      

Site Presedintie Romania-2019

                                                                                         

  

      ro   ue

 

 


  • - 01 ianuarie 2007 - data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana

 

_______________________________

 

 

OBIECTIVE TURISTICE IN ROMANIA !!!

Click Aici

 

 MATRITA ANTICA DE LA SARMIZEGETUSA    ( Detalii Aici )

 &&&

 

 Ascultati Radio CERNAUTI !!!

AICI

 

 

 Va semnalam un site cu filme romanesti gratuite:

click AICI

 

 

 " In politica nimic nu este intamplator. Iar daca intamplarea, totusi, se produce, ea este rezultatul unui plan " ( F.D. Roosevelt )

 

 

"Greselile  politicianului sunt crime, caci in urma lor sufera milioane de oameni nevinovati, se impiedica dezvoltarea unei tari intregi si se impiedica, pentru zeci de ani inainte, viitorul ei "

                            Mihai  Eminescu

 

"Profitul capitalistului roman provine, de cele mai multe ori, din maestria cu care acesta isi aserveste bugetul statului. Capitalistul roman nu are niciodata incredere in fortele lui individuale, ci, ca si cel mai sarac dintre compatriotii sai, el se bizuie pe protectia statului, exclusiv pe protectia statului."

Constantin Radulescu Motru, "Psihologia poporului roman"

 

„Profitul capitalistului român provine, de cele mai multe ori, din măiestria cu care acesta îşi aserveşte bugetul statului. Capitalistul român nu are niciodată încredere în forţele lui individuale, ci, ca şi cel mai sărac dintre compatrioţii săi, el se bizuie pe protecţia statului, exclusiv pe protecţia statului”, spune Constantin Rădulescu-Motru

Citeste mai mult: adev.ro/ntm2yl

 

„Profitul capitalistului român provine, de cele mai multe ori, din măiestria cu care acesta îşi aserveşte bugetul statului. Capitalistul român nu are niciodată încredere în forţele lui individuale, ci, ca şi cel mai sărac dintre compatrioţii săi, el se bizuie pe protecţia statului, exclusiv pe protecţia statului”, spune Constantin Rădulescu-Motru

Citeste mai mult: adev.ro/ntm2yl

 


     

"Vederi" din Romania adevarata. Click pe fiecare imagine si aflati locatia. Pt. a accesa albumul click AICI

 &&&

Romania pe Google Cultural Institute Aici

 

Pentru romanii care calatoresc in strainatate MAE roman a lansat o aplicatie pentru detinatorii de telefoane smartphone

Click pe imagine 

 

 

&&&



EVENIMENT !!!
Va anuntam aparitia Primului Post TV din diaspora:
 
 
pagina de Facebook: 
 
Le uram succes si audienta mare ! ! !
 
-------------------
 
In coloana din stanga " Sugestia noastra" veti gasi doua noi recomandari despre perioada daco-romana:
 

&&&


Inaintasi despre Romania de azi:
 "Luati o jumatate de afirmare a unui ziar opozant si amestecati-o bine cu jumatate de dezmintire a unuia guvernamental. Iata o reteta adeseori buna pentru a afla adevarul".
I.L.Caragiale
 
"Mizeria materiala si morala a populatiunilor, destrabalarea administratiei, risipa banului public, cumulul, pasuirile , coruptia electorala, toate acestea n-au a face, la dreptul vorbind, cu cutari sau cutari principii de guvernamânt. Oricare ar fi guvernul si oricare vederile sale supreme, coruptia si malonestitatea trebuie sa lipseasca din viata publica ; oricare ar fi, pe de alta parte, religia politica a unui guvern, ea nu-i da drept de-a se servi de nulitati venale, de naturi catilinare, de oameni de nimic pentru a guverna."
( Mihai Eminescu, din articolul "Guvernul cari ni trebuie", 1882 )
 
 





 

 

 

 

 
Publicitate
 
 
 






 
logo eures
Locuri de munca in Europa.
Click pe imagine
   

 

Ministerul pentru romanii de pretutindeni  

  Click pe imagine

 


 
Studii in Romania pentru romanii din diaspora
 
Click pe imagine
 


    
 
 

Solution Graphics
Copyright @ www.atlasromanesc.com